Actualitat Nubulus

Acord pioner sobre la IA a la cimera al Regne Unit.

08/11/2023

Tant representants com empreses de 28 països han signat el pacte que pretén acabar amb els riscos de la IA.

A l'article d'avui, t'expliquem els detalls d'aquest acord i la seva finalitat. No t'ho perdis!

Acord pioner sobre la IA Què pretén?

La Declaració de Bletchley sobre la seguretat de la IA és una declaració signada per representants d'empreses de 28 països. El seu objectiu és fer front als suposats riscos dels anomenats models fronterers de lA, els models lingüístics desenvolupats per empreses com OpenAI.

Volen identificar els riscos de seguretat de la IA i crear polítiques consistents, basades en el risc entre països. Tot i que, la veritat és que, no queda clar com es desenvoluparan o portaran a terme aquests acords.

Aquesta primera cimera ha fet que es desenvolupin més, per tractar els diferents temes d'interès sobre la IA. Corea del Sud, posarà en marxa una altra cimera virtual sobre IA i França, acollirà la propera cimera presencial, l'any que ve.

S'han alçat veus que assenyalen que una terminologia imprecisa dona lloc a errors i que confiar únicament en la col·laboració voluntària és insuficient, així que deduïm que aquesta cimera ha estat més, una primera cimera que uns bons resultats obtinguts.

Principals ponents a la cimera al Regne Unit.

Elon Musk, va estar present en aquesta cimera i va concloure que el que es pretenia era establir un marc perquè hi hagi almenys, un àrbitre independent que observi el que fan les empreses líders a IA. Va assenyalar la importància de ser cautelosos amb les regularitzacions, per no inhibir el costat positiu de la IA.

El Rei Carles III de la Gran Bretanya, va enviar un discurs en vídeo, afirmant que la IA era un dels salts tecnològics més importants en la història de l'esforç humà. Va destacar la part positiva de la intel·ligència artificial i l'avenç que pot suposar per a molts sectors de gran importància, però va recordar la importància d'anar units en aquest nou camí.

La vicepresidenta nord-americana Kamala Harris va afirmar que cal abordar tot l'espectre de riscos de la IA i no només temors existencials.

El que és clar és que, són molts els representants de grans empreses, que volen abordar la seguretat de la IA, establir polítiques més precises i també, veure qui es fa amb el comandament d'aquesta nova tecnologia que, tant fa parlar.

L'ambició del Regne Unit amb la IA.

Per tots és sabut que Sunak, vol que el Regne Unit sigui líder a IA, però altres països, ja estan establint les seves pròpies normatives sobre això. D'altra banda, els EUA, com no podia ser d'una altra manera, també volen liderar tant sí com no la intel·ligència artificial.

El que és clar és que, Regne Unit, de moment, no té previst adoptar cap legislació per regular la IA, a diferència de la UE, tira pilotes fora, parla de regulació, però encara no estan adoptant cap mesura.

La Xina, també està adoptant les seves pròpies mesures de regularització de la IA generativa, volen establir una normativa a escala internacional, ampliant la participació i crear un marc, amb polítiques de seguretat, però que no parin l'avenç que pot originar la IA en diversos sectors de gran interès.

Conclusió.

Tots els que fa temps que treballem i investigant amb la IA, sabem que aquest tipus de cimeres arriben tard i que la IA, es troba en un estat de desenvolupament, molt per davant de les normatives, bàsicament, podem dir que… “van tard”.

El que és clar és que, la IA donarà molt a parlar, negociar i tractar en els mesos vinents i fins i tot anys, fins que s'arribi a un tipus de regularització que acontenti tan grans empreses com els grans líders.

D'altra banda, ara està en joc, quin país aconsegueix convertir-se en líder de la IA, de manera que són molts els interessos que estan sobre la taula. No ens queda més que, esperar els diferents avenços que es fan al respecte i quines decisions específiques es durà a terme.

Queda molt per fer i us anirem explicant les novetats que es vagin donant al respecte, endevinem que, no seran poques. Ens veiem a la propera entrada del bloc!

Actualitat Nubulus

.