Actualitat Nubulus

2024 any clau per a la realitat virtual i augmentada. S'esperen grans avenços!

16/02/2024

La realitat virtual ha experimentat un creixement important en els darrers anys i el 2024 serà un any amb molts avenços tant en realitat virtual com en realitat augmentada.

Tot i que, l'interès per la realitat virtual sembla que va i ve, sense cap dubte, el 2024 això canviarà i l'interès per aquest tipus de realitats, romandrà i avançarà significativament.

Vols conèixer el que ens espera en realitat virtual el 2024? Continua llegint!

La realitat virtual ha vingut per quedar-se amb molt d'èxit, el 2024.

Aquesta tecnologia ja no és tan bàsica i experimental com fa uns danys, eliminant moltes de les barreres amb què ens trobàvem fins fa molt poc.

L'avenç en els darrers anys d'aquesta tecnologia ha estat degut a diversos aspectes, les pantalles tenen una resolució prou alta, els dispositius requereixen una mínima instal·lació i cascos com el Meta Quest 3, ofereixen una tecnologia òptima a preus força raonables.

Per no parlar de la gran varietat de cascos per a PC, PlayStation VR 2, Apple Vision Pro…

Però, què s'espera de la realitat augmentada i la realitat virtual el 2024? T'ho expliquem a continuació.

El que ens espera el 2024 amb la realitat augmentada i virtual.

La realitat augmentada es fa servir en moltes aplicacions, tant de jocs com en l'àmbit de l'educació, entre d'altres. S'espera que, el 2024, continuï guanyant popularitat i s'acabi de consolidar, ja que ha esdevingut una tecnologia més accessible i assequible.

S'estima que la realitat augmentada arribi als 160.000 milions de dòlars i que 2000 milions de persones la facin servir durant aquest any.

Pel que fa a la realitat virtual, una tecnologia que submergeix els usuaris en un món virtual únic amb un munt de possibilitats, s'estima que arribarà als 120.000 milions de dòlars. Hi ha estimacions que indiquen que serà utilitzada i gaudida per 1000 milions de persones durant el 2024.

La realitat virtual s'ha identificat majoritàriament per ser recreativa i una mica solitària, però actualment passa a formar part d'experiències més socials i aplicades a contextos professionals.

Han sorgit experiències més interessants d'activitat física o meditació a VR, seguretat i salut laboral, creació de prototips de peces per a la indústria de l'automòbil i aeroespacial. Es vol continuar avançant i treballant per fer aquesta tecnologia més col·laborativa per construir més solucions, productes i prototips.

Una altra de les raons per les quals s'espera que el 2024 la realitat virtual es consolidi, és la seva combinació amb el 5G, aprofitant la seva connectivitat molt més ràpida i de baixa latència per a la superposició d'elements virtuals al món real de manera instantània.

Gràcies a això, els usuaris podran accedir a experiències molt més interessants, dinàmiques i immersives. Cosa que, sens dubte, serà tota una revolució i segurament l'any, en què, per fi, la realitat virtual acabi d'enlairar-se.

Nous cascos de realitat virtual o mixta, experiències més dinàmiques.

El desenvolupament de nous cascos de realitat virtual o mixta, estan generant un interès més gran entre els usuaris que desitgen submergir-se en entorns immersius i viure experiències noves.

Algunes de les coses que pots fer amb els cascos de realitat virtual són conferències virtuals en un mateix espai digital, sentir persones que són lluny, més a prop nostre i experiències més atractives per mostrar espais al sector del turisme i de les immobiliàries.

En l'àmbit de l'educació també estan tenint molt bona acollida, s'ha demostrat que l'ús d'ulleres o cascs de realitat virtual afavoreix la retenció del coneixement i fomenta l'autoaprenentatge. Però la veritat és que, són molts àmbits en què s'estan usant, com en medicina, màrqueting i training de personal.

A Nubulus us anirem informant al llarg d'aquest any, sobre els avenços i novetats en aquest àmbit. Serà 2024 l'any de la realitat virtual? Tot indica que serà així, ens toca esperar com es van desenvolupant els diferents projectes i funcionalitats que estan previstes.

Ens veiem aviat!

Actualitat Nubulus

.